Gabber4Life: Call2Action

Afgesloten Je kunt niet meer doneren
Streefbedrag behaald
van totaal € 18.000 (100%)

Hoogste tijd om te knallen! Doneer en maak deze epische show mogelijk.

 

Gabber4Life, een keihard sprookje wordt een ode aan het belangrijkste muzikale exportproduct van Nederland: gabber. Want wij van De Vrolijke Brigade (Hajo Doorn & Louis van der Waal) vinden dat Gabber het verdient om serieus genomen te worden. Gabber is cultureel erfgoed! Samen met O. en Scapino Ballet maken een epische show over de geschiedenis van gabber waarin we hardcore, musical, moderne dans en opera combineren.

 

Doe mee!

We hebben jouw hulp keihard nodig om een lege hal op het Glasfabriek-terrein tijdens O. in mei 2022 om te toveren tot een gabber experience die het legendarische jaren ‘90 party-gevoel moet gaan evenaren. We willen de ervaring zo vet en écht mogelijk maken. Hoge kwaliteit geluidsapparatuur, speakers en subwoofers (woof woof woof), een batterij aan licht en strobo’s én natuurlijk een grote hoeveelheid rookmachines. Maar een lege hal met energie vullen kunnen we niet alleen. Help ons aan minimaal €15.000 en maak samen met ons een episch eerbetoon aan gabber. 

Limited edition NADA x Gabber4Life t-shirt - collector's item! 

 

Over het project

Gabber4Life, een keihard sprookje is een show vol plotwendingen op grote snelheid (tot 225 BPM). Gabber4Life vertelt het verhaal over het ontstaan van de hardcore-cultuur aan de hand van het personage Paulus de Bos-dj, die naar de dichtgetimmerde stad komt om de jeugd te verlossen van de ondraaglijke saaiheid van het bestaan. In deze verrassende familievoorstelling (12+) worden gabber, opera en dans (hakkuh!) samengebracht in een unieke ervaring; een trip down memory lane voor ‘oude’ gabbers (en hun gezinnen!) en een spoedcursus hardcore voor iedereen die er niet bij was.

 

Gabber4Life, een hardcore sprookje wordt werkelijkheid dankzij jouw support en wordt geproduceerd door De Vrolijke Brigade en O. Festival for Opera. Music. Theatre. i.s.m. Scapino Ballet Rotterdam. Met (live)muziek van Evil Activities, dansers van Scapino Ballet, hak-les door choreograaf Conor Schumacher en rollen voor o.a. topacteurs Piere Bokma en John Buijsman, de bekende Vlaamse operazangeres Elise Caluwaerts en DJ Paul Elstak als ‘the Holy Noise’. Kostuums: Nada van Dalen.

Met dank aan: Dudok Holding, Blauwhoed en De Glasfabriek.

 

Over de betrokkenen

De Vrolijke Brigade (Hajo Doorn en Louis van der Waal) maakt empatisch theater, en zoekt de ruimte binnen de begrenzingen, leeft van en met de beperkingen en laten zich inspireren door wat niet kan.

O. is een tiendaags internationaal festival voor opera, muziek en theater met verrassende voorstellingen van spannende makers all over Rotterdam. O. vindt plaats van 20 t/m 29 mei 2022.

Scapino Ballet Rotterdam is al ruim 75 jaar een eigenzinnig modern balletgezelschap van internationaal topniveau; een belevenis voor iedereen die van dans houdt.

Evil Activities is DJ/producer Kelly van Soest die samen met MC E-Life op festivals (Defqon, Climax) en met de live streamed DJ-sets Extreme Audio bewijst dat hardcore leeft.

Nada van Dalen is een sociaal geëngageerd fashion label uit Rotterdam dat grenzen opzoekt van de 'ready to wear' mode en durft te rebelleren. 

€ 110 Doneren Aanrader Gabber4Life ervaring (2 pers.) - Je ontvangt als dank 2 tickets voor de show Gabber4Life tijdens O. in mei 2022 plus twee setjes van de enige echte Gabber4Life ear plugs. Je kunt dus samen met iemand horen (met of zonder doppen) of je geld goed is besteed. 38 donateurs € 20 Doneren Bedankt gabber! - Je krijgt eeuwige dank en een dikke duim van ons. 33 donateurs € 35 Doneren Gabber4Life oordopjes - Je ontvangt als dank een doosje met de enige echte Gabber4Life ear plugs. Say what?! 11 donateurs Niet meer beschikbaar € 60 Doneren Gabber4Life ervaring (1 pers.) - Je ontvangt als dank voor je steun 1 ticket voor de show Gabber4Life tijdens O. in mei 2022 plus een doosje met de enige echte Gabber4Life ear plugs. Want ja, dankzij jouw bijdrage kunnen we écht flinke boxen neerzetten. 22 donateurs € 75 Doneren Naamsvermelding - Als dank voor je support voegen we jouw naam toe aan onze ‘aftiteling’! We zorgen voor een mooie naamsvermelding op locatie én je vindt jouw naam terug in de credits op de website van Gabber4Life en O.! Props, partner. 7 donateurs Niet meer beschikbaar € 150 Doneren Gabber4Life x NADA t-shirt plus ticket  - Voor jouw €150 ontvang je een limited edition NADA x Gabber4Life ready to wear t-shirt. Yup, exclusief voor deze crowdfund, dus niet in de (web)winkel te koop en nu al een collector’s item. En, je kunt 'm aantrekken naar de show want je krijgt ook 1 Gabber4Life ticket. 9 donateurs Niet meer beschikbaar € 350 Doneren Gabber4Life package (2 pers.) - Met €350 steun je Gabber4Life serieus hard. Daarom ontvang je een uitnodiging voor 2 voor een special event rond Gabber4Life op zaterdagmiddag 28 mei 2022. Daarnaast krijg je 2 tickets voor Gabber4Life op diezelfde avond, incl. Gabber4Life oordopjes. 2 donateurs € 850 Doneren Unieke Gabber4Life bomber - Dit is een bijzondere bomber voor een bijzondere bijdrage aan deze donatiecampagne. Je krijgt namelijk de enige echte Gabber4Life bomber, ontworpen door Nada van Dalen in oplage van twee. Gesigneerd door o.a. DJ Paul Elstak! Niet meer beschikbaar € 3.000 Doneren Samen met je gabbers backstage - Als dank voor jouw steun geven we je een (team)uitje om U tegen te zeggen. Want jij mag met 9 andere gabbers naar de show Gabber4Life tijdens O. in mei 2022 waarbij je voor de show backstage gaat, de cast ontmoet én aanschuift bij het crew diner. We zorgen ook voor een tof aandenken voor iedereen: een gesigneerde poster en Gabber4Life earplugs. Niet meer beschikbaar
Bekijk alle

De Gabber4Life crowdfunding is geslaagd. Dankjewel!

25-02-2022 | 12:57 Beste donateurs en andere belangstellenden, Het is gelukt, en hoe! De crowdfundingcampagne Gabber4Life is geslaagd. We hebben, met dank aan jou en 188 andere donateurs, meer dan 100% van ons doelbedrag opgehaald. Dat is €18.009! Plus alle mooie reacties die de behoefte aan dit keiharde gabber sprookje lieten zien. Heel erg bedankt voor je steun!  We kunnen niet wachten om deze gabber experience met jullie te delen. We gaan nu hard aan de slag om de speakers, subwoofers, strobo’s en rookmachines te regelen, en bovenal om een knallende voorstelling te maken. Eind mei, tijdens O., is het dan zover. We houden je natuurlijk op de hoogte.   De tegenprestatiesAls dank voor de donatie zullen velen van jullie een tegenprestatie ontvangen, zoals een Gabber4Life ervaring. Hierover ontvang je eind maart bericht. Waarom steun je Gabber4Life vooral?Dit is de eerste keer dat we een crowdfundingcampagne hebben gevoerd, en we willen hier graag van leren. Help je ons nog één keer door deze korte vragenlijst (4 vragen) in te vullen?  Nogmaals heel erg bedankt voor jullie steun en enthousiasme. De campagne is door velen van jullie gedeeld op social media en met vrienden, en onder andere Uitagenda Rotterdam en Indebuurt Rotterdam schreven erover.  Je hoort snel van ons. Groet, Hajo Doorn & Louis van der WaalO., Scapino Ballet Rotterdamen alle Gabber4Life partners   PS. Lees je deze update en heb je nog niet gedoneerd? Gabber4Life kan ook jouw steun gebruiken! Neem contact op met info@o-festival.nl en bemachtig alsnog zo'n gave tegenprestatie. 
Lees meer